KasCo & RvC

Raad van Commissarissen (RvC):

De RvC (Raad van Commissarissen) is een orgaan binnen Orionis die je wellicht niet heel veel ziet. Je ziet ons misschien wel eens als lid aan de bar staan, maar in functie zie je de RvC eigenlijk alleen in actie op de ALV. Maar wat doen we nu eigenlijk allemaal precies achter de schermen? Overzichtelijk zijn dit de volgende zaken:

Het bestuur adviseren

De RvC brengt adviezen uit over de belangrijkste lopende zaken en het beleid. Dit kunnen gevraagde adviezen zijn, maar het kunnen ook ongevraagde adviezen zijn vanuit de RvC bij onduidelijkheden of aandachtspunten.

Het bestuur controleren

Zo lezen wij de bestuursnotulen en kijken we hoe de zaken vorderen met betrekking tot het beleid en de lange termijn doelen van Orionis. Ook controleren wij bijvoorbeeld de contracten met externe partijen, wel zo belangrijk dat deze goed in elkaar zitten. Toch willen wij als RvC met name een adviserende rol spelen, en minder een controlerende rol. De RvC wil het bestuur de vereniging laten besturen, zoals zij denken dat het beste is. We houden spreekwoordelijk gezien wel een oogje in het zeil!

Het bestuur persoonlijk ondersteunen

Niet geheel onbelangrijk als je bestuur bent, want het bestuur zorgt dan wel voor de vereniging, maar wie geeft het bestuur een steuntje in de rug? Nou, wij! De bestuursleden kunnen zowel persoonlijke zaken spuien, als zaken omtrent hun functie.

We zijn er voor de leden

Wat wellicht veel leden niet weten, is dat de RvC ook klaar staat voor de leden! Wanneer er bijvoorbeeld problemen zijn tussen jou en het bestuur en jullie komen er zelf niet uit, dan kan je bij ons aankloppen. Wij zullen dan samen met jou een oplossing zoeken, natuurlijk allemaal in vertrouwen.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kascommissie (KasCo):

De KasCo controleert, adviseert en stimuleert het bestuur met betrekking tot financiële zaken. Samen met de Raad van Commissarissen vormen wij het adviesorgaan van Orionis. Daarnaast vallen ze de penningmeester en zijn bestuur zo nu en dan lastig met kritische vragen en controles.

Kom ons bewonderen op de ALV, in de Heilige Zeug of op een van de weekenden.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.