Commissies

Commissies zijn de drijvende kracht achter alle activiteiten die Orionis organiseert, zowel op zeilend als niet-zeilend gebied. Hieronder een kort overzicht van alle commissies.

AlmanakCie, produceert elk jaar weer een prachtige Almanak. Hierin staan alle jaarclubs en vloten met hun lichtingen van dat jaar. Ook natuurlijk de leukste weetjes en roddels over Orionis.

BarCo, de grootste commissie die Orionis heeft. Elke woensdag staan zij met veel plezier te tappen in de Heilige Zeug. Daarnaast zijn ze heel goed in tosti’s bakken, zodat je net een biertje meer kan drinken

Boco, de BondingCommissie die het doel nastreeft om Orionen zonder vloot actief te houden bij Orionis. Om de binding met de vereniging te houden worden er borrels voorafgaande aan de woensdagborrel georganiseerd evenals voorafgaande aan een dies van een vloot of een Orionis activiteit. Daarnaast probeert de BoCo het mogelijk te maken om zoveel mogelijk mensen de fantastische weekeenden die Orionis te bieden heeft af te laten gaan.

GalaComm, organiseert elk jaar weer een feestelijk gala. Alle Orionen komen dat in hun mooiste outfit om er een prachtige avond van te maken. Daarnaast is het cocktailfeest ook elk jaar weer een daverend succes.

Glijgenootschap. Orionis houdt niet alleen van varen maar ook wel van een beetje wintersporten. Elk jaar organiseren ze een superleuke wintersport. Risoul, Alp d'huez, Les Menuires en nogmaals Risoul, we hebben er altijd een mooi feestje van gemaakt.

IntegraCie, is de commissie die helpt bij het integreren binnen Orionis. In maart en september organiseren ze een heleboel activiteiten zodat je als monster een geweldige jaarclub kan vormen. Daarna mag je met je jaarclub een activiteit gaan organiseren voor heel Orionis, de allerbeste manier om orionis te leren kennen!

IntroduCie, dit is DE promotiecommissie voor de septemberlichting. Tijdens de intree- en ideeweek zijn zij dan ook volop aanwezig om te laten zien hoe leuk Orionis is. De IntroduCie bestaat uit vier subcommissies; zeilend, niet-zeilen, promo en feestcie.

InstrukCie, organiseert weekenden in het voor- en najaar om te leren zeilen, of nog gewoon net iets beter te worden. Deze weekenden hebben de zeilschoolsfeer, je krijgt les van instructeurs en leert ook nog een heleboel nieuwe Orionen kennen.

MaMoCo, MaartMonsterCommissie, de commissie die je welkom heet binnen Orionis als je in maart lid bent geworden. Ze introduceren en introduceren de nieuwe monsters binnen de zeilvereniging tijdens het Monsterweekend. 

MoCo, organiseert in september de monsterperiode. Zodat nieuwe leden kunnen 'aanmonsteren' bij de vereniging. De nieuwe monsters worden verdeeld in monstergroepjes, die met twee captains langs kroegentochten, etentjes, zeildagen en andere activiteiten gaan om Orionis en Amsterdam te leren kennen. 

Muiter, is de commissie die het verenigingsblad van Orionis verzorgt. De Muiter staat vol interviews, statistieken, recepten, roddels, heerlijke quotes, fantastische foto's en nog veel meer. Naast het blad maakt de Muiter ook de mooiste filmpjes van de gaafste Orionisatciviteiten. Niet te missen dus! Wil jij iets toevoegen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NatteSectie, Deze commissie organiseert activiteiten waar je kletsnat van wordt. Het windsurfen is een nieuwe discipline binnen Orionis, ook als je het nog niet kan, kun je het hier leren. Op de Sloterplas wordt er een fantastische dag georganiseerd waar er gesurft en laser gezeild kan worden, met als afsluiting een meesterlijke barbecue. 

OC, de OpleidingsCommissie vervult een adviserende en controlerende rol binnen de vereniging, in het bijzonder voor het bestuur, aan wie het potentiële schippers voordraagt na het afvaren. Tevens vervult de OC een adviserende en controlerende rol richting de InstrukCiecommissie, schippers en instructeurs.

 

OLE, Ieder najaar wordt het Oude Lullen Evenement georganiseerd. Een fantastische dag voor alle Orionen die al meer dan drie jaar lid zijn. 

PlaybackCie, Deze commissie organiseert een aantal keer per jaar een playbackshow of karaokeavond tijdens de woensdagborrel. Dit is tot nu toe zo'n succes dat ze zelfs al een keer bij een van onze zusterverenigingen zijn geweest om voor hen ook een geweldige avond vol zang en ander vertier te organiseren. 

RecreaCie, De RecreaCie is binnen Orionis voor het recreatief zeilen. Zit je graag in een bootje, maar kan je vooral het biertje erbij erg waarderen, dan zit je hier helemaal goed. Ze organiseren de opening van het vaarseizoen en zorgen ook dat er lekker over de Amsterdamse grachten gevaren kan worden.

Scherp, De Scherp is bij uitstek de commissie die de grote wateren trotseert. In de weekenden van de Scherp kun je met verschillende kajuitzeilboten grote afstanden overbruggen, over de Waddenzee of misschien wel naar Engeland. Snelheden van 8-10 knopen zijn voor de Scherpweekenden dan ook niet vreemd.

SiriuCie, de commissie binnen Orionis die ervoor zorgt dat reünisten en Sirius leden nog verbonden kunnen blijven aan de vereniging en vooral elkaar door activiteiten voor hen te organiseren. 

VWF, Verenigings Weekend Feest, of Verjaardags Weekend Feest, Dit weekend viert Orionis dat het weer een jaartje ouder is. In Friesland gaan we helemaal los, alsof we daarna vier maanden niet meer op het water zullen zijn. Thema’s ludieke acties en natuurlijk een biercantus, alles komt aan de orde in dit weekend.

WedCie, De WedCie zorgt ervoor dat alle Orionen mee kunnen doen aan de geweldige wedstrijden die onze zusterverenigingen organiseren. Ze helpen bij het aanmelden, promoten en coördineren van deze wedstrijden. De wedstrijden zijn voor iedereen. Zo organiseren ze bijvoorbeeld ook het ASZK (Amsterdamse Studenten Zeil Kampioenschap), waaraan zeilende studenten uit heel het land kunnen deelnemen! Het maakt niet uit of je goed kan zeilen, of nog niet zo goed, alle niveau’s zijn aanwezig. Meedoen is al winnen.

Zoet, Op het monsterweekend maak je al kennis met deze commissie; ze zorgen ervoor dat je alle kennis en kwaliteiten zal ontwikkelen die een échte Orioon in huis moet hebben. Daarnaast organiseren ze elk jaar Zoeterklaas, en de KOZLAR (Koninklijke Orionis Zoet LangeAfstands Race). Een van de eerste weekenden in het voorjaar, waarbij de gouden combi zuipen&zeilen niet meer te houden is. 

Zout, Ben jij het zat om elke keer weer in een valk te zitten? De Zout organiseert alles wat te maken heeft met het zeilen op platbodems. Ze organiseren opleidingsweekenden, kampioenschappen en de ultieme chillweek op het wad.