Lid worden bij Orionis

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis is opgericht in 1985, voortkomende uit de Universitaire Sportvereniging Zeilen. Orionis is een vereniging voor studenten aan het HBO of WO, die de zeilsport en de daarbijhorende gezelligheid een warm hart toe dragen. Met meer dan vierhonderd leden is Orionis een van de grootste studentenzeilverenigingen van Nederland en de enige in Amsterdam. Natuurlijk is je studie is tijdens je studententijd heel belangrijk, maar het lid worden van een studentenvereniging en de leuke activiteiten en onvergetelijke momenten die daarbij komen kijken maken van je studententijd een tijd om nooit te vergeten!


Zeilen & Studeren!
De Amsterdamse studenten zeilvereniging is de vereniging voor jou als je houdt van zeilen en een te gekke studententijd wilt beleven! Orionis is een van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam! Kun je al zeilen? Perfect! Dan is er bijvoorbeeld plek voor je in onze twee wedstrijdteams (J22 & skûtsje!) en kun je je verder ontwikkelen binnen onze opleidingen (valk, skûtsje, en j22-trajecten!).

Kun je nog niet zeilen, maar lijkt dit je heel erg gaaf? Bij ons kun je leren zeilen! Nadat je bij ons bent lid geworden zal iedereen van jouw lichting meedoen aan de SAIL IN. Dit houdt in dat je in Amsterdam vier weken lang, 1 keer per week zeilles krijgt. Zo maak je kennis met het zeilen of kun je jouw skills verbeteren! Je krijgt dan les van Orionen die al instructeur zijn bij verschillende zeilscholen door heen Nederland. Maar dat is niet het enige, we hebben gedurende het jaar opleidingstrajecten waar je je nog (niet verplicht) verder kunt ontwikkelen tot een ware zeiler!

Organiseren!
Bij Orionis organiseren we erg veel. We hebben 22 commissies voor verschillende evenementen. Als eerstejaars kun je aangeven welke commissie jou gaaf lijkt. We organiseren niet alleen dagjes of weekenden, maar ook grootse evenementen met meer dan 300 deelnemers! Je kunt bij Orionis je dus goed ontwikkelen op verschillende vlakken en het staat mooi op je CV!

Sociaal!
Natuurlijk zeilen we niet alleen bij Orionis, maar houden we ook zeker van een goede borrel. Elke woensdagavond borrelen we bij ‘De Heilige Zeug’ (achter de dam). Deze borrel is niet verplicht, maar wel altijd gezellig druk! Daarnaast hebben wij 10 vloten (disputen) waar je bij kunt als je wilt! Als je lid wordt zul je via de ‘monsterperiode’ en het ‘monsterweekend’ jouw lichting goed leren kennen. Nadat je ‘echt’ Orioon bent geworden zal je de weken daarna de vereniging nog beter leren kennen door middel van verschillende leuke activiteiten.

Hoe hard we ook zeilen & feesten, zo hard kunnen we ook samen studeren. Je studie is goed bij Orionis te combineren. Bij Orionis vindt je niet alleen vrienden voor het leven, maar motiveren we elkaar ook om elkaars studie te halen. Daarnaast vergroot je de kans op een leuke kamer (bijvoorbeeld in een Orionishuis) door het netwerk van de vereniging! 

Meer informatie? Check www.ervaar.orionis.nl & www.facebook.com/orionisamsterdam