Inschrijven & Introperiode

IDEE- en Intreeweek

 

 

Inschrijven bij de Amsterdamse Studentenzeilvereniging Orionis kan op de volgende momenten:

· Tijdens de IDEE-week & de Intreeweek. Zie voor meer informatie over waar je Orionis kunt vinden op www.ervaar.orionis.nl. [hyperlink?]

· Tijdens de open borrels

  - Woensdag 6 september Open Borrel - 21:00u-01:00u in de Heilige Zeug; Warmoesstraat 121

  - Woensdag 13 september Open Borrel - 21:00u-01:00u in de Heilige Zeug; Warmoesstraat 121

  - Tijdens het open feest van Vrijdag 15 september Open Feest 22:00u-03:00u in Club N129; Korte Leidsedwarsstraat 129.

  - Op de bestuurskamer van Orionis van maandag t/m vrijdag van 10:00-18:00 (28 augustus t/m 15 september). Adres: CREA, Nieuwe Achtergracht 170, ruimte 4.15 (vierde verdieping).

Bij inschrijving dien je rekening te houden met het volgende:

- Je staat als student ingeschreven aan een HBO of WO instelling in Amsterdam.

- De Monsterperiode (vanaf inschrijving tot Monsterweekend) is intensief maar er is geen super zware ontgroening.

- Het Monsterweekend is echt onmisbaar.

Bij inschrijving dien je mee te nemen:

- Geldig legitimatiebewijs (geen rijbewijs) en een kopie daarvan (beide zijden in geval van een ID-kaart).

- Een bankpas van de rekening waar je de contributie en andere kosten wilt laten afschrijven.

Indien je nog vragen hebt, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Monsterperiode (Introperiode)

Stel je bent lid geworden van Orionis. Wat nu?!

Als nieuw lid is het makkelijk om je verloren te voelen bij een nieuwe vereniging, misschien zelfs wel in een heel nieuwe stad. Daarom organiseren ook wij elk jaar een introductieperiode voor onze nieuwe leden. Deze periode wordt bij ons de Monsterperiode genoemd, omdat je als nieuw lid (om maar in nautische termen te blijven spreken) "aanmonsterd" bij de vereniging. Belangrijk detail is wellicht dat deze periode dus geen ontgroening is, maar een periode om de vereniging te leren kennen.

Via verschillende kroegentochten, etentjes, zeildagen en andere activiteiten leer je zo op een leuke en vrijblijvende manier alle aspecten van Amsterdam en de vereniging kennen. In deze zware, doch fantastische tijd wordt bijgestaan door je nieuwe steun en toeverlaat: je Captains. Zij nemen jou liefdevol aan de hand in de wondere wereld die Orionis heet. Bij je Captains kun je dus terecht voor al je vragen, ideeën, onzekerheden, relatieproblemen, overhoringen voor tentamens, kusjes of als je je verveelt en een terrasje wilt pakken, als je het in ieder geval niet te druk hebt met al onze activiteiten.

De Monsterperiode wordt afgesloten met het Monsterweekend, het laatste weekend van september. Dit weekend zul je alle aspecten die Orionis heeft voorbij zien komen. Je zult voet zetten op echte boten, je leert alle commissies kennen, je feest met alle vloten, en krijgt nog veel meer gekheid en vooral gezelligheid voor je kiezen. In het mooie Fryslân, de plek die iedere Orioon beschouwt als zijn/haar tweede thuis, zal vrijdagavond het monsterweekend van start gaan. We zullen het hele weekend door zeilen en feesten en zondag groots eindigen. Hou dit weekend dus alvast vrij in je agenda, want dit wil je niet missen!

Sail In

Na afloop van de Monsterperiode begint de Sail In, waar voor onervaren zeilers een cursus wordt gegeven op de Sloterplas in Amsterdam op een doordeweekse avond. Lees hier verder voor meer informatie over de Sail In.