Wedstrijdteam J22

Sinds 2014 is A.S.Z.V. Orionis de trotse eigenaar van een eigen J22, genaamd de Jager. Dit is een kleine kajuitboot waar door het hele jaar heen wedstrijden mee gevaren kunnen worden in een toegankelijke wedstrijdklasse. En omdat een boot natuurlijk niet kan varen zonder bemanning, is hier een ambitieus wedstrijdgezelschap voor opgericht.

Het team bestaat zowel uit beginnende wedstrijdzeilers als doorgewinterde stuurmannen, wat voor deze klasse een perfecte combinatie is. De boot biedt door zijn luchtige en lichte karakteristieken namelijk veel uitdaging voor de wat meer ervaren zeilers, maar is ook snel op te pakken voor wie nog maar weinig (wedstrijd) zeilervaring heeft. Ook de verschillende studentenzeilverenigingen die ons land rijk is, zijn goed vertegenwoordigd met een eigen J22. Binnen het team heerst er en goede sfeer met een perfecte mix van focus op prestatie (zowel op sportief vlak als bij de ‘nabeschouwing’) en veel gezelligheid!

De wedstrijden die gevaren worden variëren van de grote wedstrijdevenementen zoals de North Sea Regatta aan de kust voor Scheveningen, het Wereldkampioenschap in Duitsland en de gezellige wedstrijdjes op het Braassemermeer. De spanning en sensatie tijdens het racen wanneer je goed in het veld ligt of harder gaat dan de concurrentie voelt als een euforie! Helaas hebben we nog geen grote titels op onze naam mogen zetten, maar hè, meedoen is belangrijker dan winnen! En wie weet dat jij ons in de toekomst nog naar de winst gaat helpen!